Zapraszamy na nowe treningi z Kalisteniki

DRODZY RODZICE,

RUSZAMY Z NOWĄ DYSCYPLINĄ SPORTOWĄ: KALISTENIKA

Celem treningowym Grupy Kalisteniki dla Dzieci jest przede wszystkim poprawa zdrowia, sprawności i samopoczucia dzieci oraz nauka poprawnych nawyków ruchowych i uświadomienie ich, że aktywność fizyczna jest bardzo ważna w życiu każdego człowieka i może być jednocześnie wspaniałą zabawą! Będziemy pracować nad poprawną techniką wykonywania ćwiczeń w celu zachowania bezpieczeństwa dzieci teraz i w przyszłości. Nie zabraknie jednak rozwijania ogólnej kondycji, koordynacji, stabilizacji, gibkości, siły i wytrzymałości. Nie zapomnimy oczywiście o takich aspektach jak szacunek, odpowiedzialność, dyscyplina i współpraca, które są równie ważne co rozwój fizyczny, jak nie ważniejsze!

ZAPRASZAMY:

DZIECI W WIEKU 13-16 LAT i MŁODZIEŻ 17 + NA ZAJĘCIA KALISTENIKI

Zajęcia odbywają się w miłej atmosferze zdrowej rywalizacji i będą prowadzone przez Pana Bartka Najs – trener i rehabilitant.

Kiedy:

Treningi prowadzone będą 1 raz w tygodniu

w niedzielę w godz. 14.00-16.00,

Gdzie:

Project Society- Kalistenika , ul.Podolska 5, 85-055 Bydgoszcz

Koszt:

koszt jednego spotkania to 12 zł, grupa maksymalnie 12 osobowe z uwzględnieniem wieku

CZEKAMY NA ZGŁOSZENIA POD ADRESEM MAILOWYM:

stowarzyszenie-aspi@wp.pl proszę podać dane dziecka i wiek

Osoba chętna musi zaopatrzyć się w wygodny strój sportowy i obuwie sportowe typu trampki.

Zapraszmy :)

Nadal trwają zapisy na warsztaty teatralne :)

Stowarzyszenie ASPI zaprasza na warsztaty teatralne prowadzone przez aktorów Teatru Objazdowego z Torunia "Pomarańczowy Cylinder" *pomaranczowycylinder@gmail.com

Będą to profesjonalne zajęcia teatralne, które odbywać się będą w soboty po godz. 15.30 (dokładną godzinę podam po uzgodnieniu z aktorami)

Gdzie:

w lokalu terapeutycznym na Broniewskiego 1 w dużej sali.

Koszt:

Całościowy koszt warsztatów: 100,00 zł/os (5 spotkań)

Zapraszamy:

Zajęcia adresowane są do młodzieży w wieku 13-15 lat.

Uwaga:Zgłoszenia będą jeszcze rozpatrzone przez kadrę Stowarzyszenia, gdyż osoby biorące udział w warsztatach muszą mieć gotowość do pracy w grupie. Jest tylko 12 miejsc.

Kiedy:

Terminy zajęć:

3 marca

10 marca

17 marca - potem przerwa z powodu Świąt Wielkanocnych

7 kwietnia

14 kwietnia

Zapisy:

przyjmujemy mailowo na adres: stowarzyszenie-aspi@wp.pl

Jeżeli jesteście Państwo zainteresowani warsztatami dla dzieci i innym wieku - proszę o zgłoszenie tej informacji na maila Stowarzyszenia.

Grupa Teatralna Pomarańczowy Cylinder to zgrana grupa pasjonatów teatru powołana przez Fundację “Pomarańczowy Cylinder”. Nasi aktorzy są dyplomowanymi animatorami kultury z doświadczeniem w przedstawieniach dla dzieci. Wszystkie spektakle są naszego autorstwa, choć często inspirujemy się klasyczną twórczością dodając jej nowego ducha. Scenografię oraz kostiumy tworzy absolwent wydziału sztuk pięknych toruńskiego uniwersytetu. Współpracujemy z doświadczonymi nauczycielami, a naszymi doradcami są doktoranci pedagogiki i nauk humanistycznych. Reżyserem przedstawień jest doświadczony animator kultury z wieloletnim stażem w przygotowywaniu spektakli dla dzieci i młodzieży.